Malzemeler :
4-5 sap pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet domates
1 fincan zeytinyağı
1 fincan pirinç
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
2 kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Yapılışı ;
Pırasaları yıkayıp bir parmak kalınlığında doğrayalım. Havuçu uzunlamasına ortadan ikiye bölüp orta incelikte dograyalım. Soğanı küp küp doğrayıp havuçla birlikte tencereye alalım. Üzerine zeytinyağını ekleyelim ve soğanın rengi dönene kadar pişirelim. Biber salçası ve domates salcasını ekleyip karıştıralım. Pırasayı da ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp biraz pişirelim. Pırasanın rengi dönünce domatesi, pirinci ve kesme şekeri ekleyelim. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip çok kısık ateşte pişirelim. Arada bir kontrol edelim, suyu az gelirse yarım bardak daha ekleyebiliriz. Pişmeye yakın tuz ve limon suyunu ekleyip ocaktan alalım. Biraz dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun. ☺
nclturhan@gmail.com
4 Kasım 2015 Çarşamba
ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Etiketler:
sebze yemeği
,
zeytinyağlı pırasa
,
Zeytinyağlı yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder