6 Kasım 2015 Cuma

ELMALI TIRTIL KURABİYE


Malzemeler; ' 
  Hamuru için; 
1 su bardağı margarin (eritilmiş )
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı  yoğurt 
1 çay bardağı pudra şekeri 
3 yemek kaşığı nişasta 
1 kabartma tozu 
1 vanilya 
Aldığı kadar un

İç harcı için; 
5 adet elma
5 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz 

Üzerine serpmek için pudra şekeri 

Yapılışı : Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri derin bir yoğurma kabına alalım. Kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında en az 45 dakika dinlendirelim. 
     Diğer tarafta derin bir tencereye elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Üzerine şekeri ilave edelim ve pişirelim. Elmalar önce suyunu bırakıp sonra çekince üzerine ceviz ve tarçını ilave edip ocağı kapatalım.İç harcımızı soğumaya bırakalım. 
     Hamurumuz dinlenince ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bir merdane yardımıyla avuç içi büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamura bıçak yardımıyla 4 tane uzun kesikler yapalım. Hamurun üst kısmına harcımızı koyup rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine yarım ay şeklinde yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarınca biraz ılımasını bekleyelim ve üzerine bolca pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun ☺(Not: Aynı malzemelerle elmalı tart yapabilirsiniz.)





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder