Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

26 Kasım 2015 Perşembe

TUZLU KURABİYE

Malzemeler;

1 su bardağı su

1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta  (sarısı içine akı dışına)
1 kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri için susam 

Yapılışı;


Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, suyu, sıvıyağ ve yumurta sarılarını bir yoğurma kabında iyice çırpalım. Şeker, sirke, tuz, kabartma tozunu da ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Unu azar azar ilave edip bir güzel yoğuralım. Kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edelim.


Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Şekil verelim ve yumurta akına bulayalım.Ardından susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun 😊


Not: Kurabiyelerinizi cam bir kavanozda muhafaza ederseniz ilk günki tazeliğini koruyacaktır.









www.nclturhan.blogspot.com.tr


www.nclturhan.blogspot.com.tr

Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 10:33
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: bayatlamayan hamur işi tarifleri , bayatlamayan kurabiye , susamlı gevrek kurabiye , Tuzlu kurabiye

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ►  2016 ( 17 )
    • ►  Aralık ( 2 )
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ►  Nisan ( 3 )
    • ►  Şubat ( 4 )
    • ►  Ocak ( 7 )
  • ▼  2015 ( 37 )
    • ►  Aralık ( 10 )
    • ▼  Kasım ( 27 )
      • TAVUKLU RULO MANTI
      • ŞAM TATLISI
      • UN KURABIYESİ
      • TUZLU KURABİYE
      • KIYMALI EV PİDESİ
      • KADAYIFLI MUHALLEBİ
      • SİBEL'İN FAVORİ BÖREĞİ
      • MERCIMEKLİ KÖFTE
      • KAYSERİ MANTISI
      • FIRINDA PIRASALI MÜCVER
      • PRATİK ÇITIR BÖREK (PIRASALI&PEYNİRLİ )
      • BİBERLİ EKMEK
      • KUŞ ÜZÜMLÜ YAPRAK SARMASI
      • MERCİMEK ÇORBASI
      • DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
      • KOLAY TRUFF
      • FINDIKLI KURABİYE
      • TAHİNLİ KURABİYE
      • KIYMALI LAHANA SARMASI
      • ELMALI TIRTIL KURABİYE
      • TEPSİ ORUĞU
      • TAVADA PİZZA
      • ZEYTİNYAĞLI PIRASA
      • YUMURTALI ISPANAK
      • KARAKUŞ TATLISI
      • ŞİŞ BÖREK (YÜKSÜK ÇORBASI )
      • Fellah Köftesi
Blogger tarafından desteklenmektedir.