4 Kasım 2015 Çarşamba

YUMURTALI ISPANAK


Malzemeler : 2 bağ ıspanak (yaklaşık 750gr), 2 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı sıvıyağ, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı pul biber, 3 veya 4 yumurta (tercihe göre arttirabilirsiniz),  bir tutam maydonoz, tuz
Yapılışı : Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayalım.












Bir süzgeç içine koyalım. Su ısıtıcısında 2 lt kadar su  kaynatalım ve kaynamış olan suyu ıspanakların üzerine gezdirelim.(Bu işlemi ıspanaktaki kekremsi tadı gidermek için yapıyoruz. )Soğuyunca fazla suyunu sıkalım. Tava veya geniş bir tencereye soğanlarımızı doğrayalım. Üzerine sıvıyağ ve biber salçasını ekleyip kavuralım. Baharatları ve tuzu ilave edelim. Biraz daha karıştırıp ıspanakları ekleyelim. Ispanaklar soğanla özleşince yumurtaları çırpıp ilave edelim. (Çırptığınız yumurtaya isterseniz tuz ve bir miktar baharat ekleyebilirsiniz.) Karıştırmadan üzerini bir kapak ile kapatalım. Yumurta pişince ocaktan alalım ve üzerine ince kıyılmış maydonoz serpelim. Maydonozun aroma vermesi için kapağını tekrar kapatalım. 10 dk dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun☺

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder