Malzemeler;
4-5 adet kuru soğan
1 büyük çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım limon suyu
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı kıyılmış maydonoz
500gr asma yaprağı
Yapılışı;
Soğanları küp küp doğrayıp tencereye koyalım. Üzerine zeytinyağını ve dolmalık fıstıkları ekleyelim ve kavuralım. Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra sırasıyla baharatları, şekeri ve tuzunu ilave edelim. Limon suyunu ve 1 çay bardağı sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısalım. Pirinç demlenince ocağı kapatalım, üzerine ince ince kıydığımız maydonozu ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyunca yapraklarımızı saralım. Sardığımız sarmaları tencereye dizelim. Üzerine zeytinyağı, kuru nane ve 3 su bardağı sıcak su ekleyelim. Sarmaların üzerine bir tabak çevirelim ve kontrollü olarak pişirelim. Sarmalar pişmeye yakın yarım limon suyunu üzerine gezdirelim ve ocaktan alalım. Biraz dinlendirip soğutalım. Soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun ☺(Not:Sarmanıza ekşilik katması için yaprakların saçlarını tencerenin dibine yerleştirebilirsiniz. )
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder