18 Kasım 2015 Çarşamba

SİBEL'İN FAVORİ BÖREĞİ

"Sibel'in Favori Böreği" çünki bu böreği hem arkadaşım,  hem komşum, hem de hemşerim olan Sibel,  kendisi keşfetmişti. Bizlere her ikram ettiğinde  ilk yediğimiz gün ki kadar çok beğeniyoruz. Hatta yiyen herkes ondan illaki tarifini istiyor. Ben de tarifini, hatta kendisi bizzat yaparken yapım aşamalarını  göstererek bu efsanevi lezzeti sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler;


5 adet yufka


İç harcı için;


2 adet kabak

2 adet havuç
300gr satır kıyması
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 fincan sıvıyağ
Arzuya göre kuş üzümü

Sosu için;


2 yumurta

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat

Üzerine serpmek için; çörekotu, susam


Yapılışı;


Öncelikle kabakların ve havuçların kabuklarını sıyıralım, yıkayalım.Derin bir kabın içine rendeleyelim. Soğanın da kabuğunu soyalım, yıkayalım ve rendeleyelim.Soğanın  suyunu biraz sıkalım. Kıyma ve diğer bütün malzemeleri ilave edip bir güzel karıştıralım.


Ayrı bir kabın içine sos için gerekli bütün malzemeleri ilave edip bir güzel çırpalım.


1 adet yufkamızı tezgâh üzerine açalım. Üzerine hazırladığımız sosu sürelim ve yufkayı ortadan katlayalım. Katladığımız kısma da sos sürelim. Yufkanın uzun kısmına iç harcımızdan eşit bir şekilde yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.Sardığımız böreği resimdeki gibi katlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Kalan sosumuzu böreklerin üzerine güzelce yedirelim.Çörekotu ve susam serpelim. Böreğimizi dilerseniz pişirmeden en az 2 saat dinlendirelim. İstersenuz de hemen pişirebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun☺Not: Bu böreği istediğiniz başka bir iç malzemeyle de hazırlayabilirsiniz.












Hiç yorum yok :

Yorum Gönder