8 Kasım 2015 Pazar

KIYMALI LAHANA SARMASI

🎀Malzemeleri;
2 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
4-5 diş sarmısak
1 domates
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limon suyu
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane veya taze nane
2 çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy lahana

Üzerine; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 2 diş sarmısak, sıvıyağ ve kaynaşmış su


🎀Yapılışı;

Öncelikle lahanayı yaprak yaprak ayıralım, yıkayalım. Derin bir tencereye bol su koyup kaynatalım. Lahana yapraklarını tencereye sığacak kadar batırıp 2-3 dakika bekletelim.Yumuşayınca bir süzgece alalım. Bu şekilde bütün lahanayı haşlayalım.
 
   🎀Diğer tarafta derin bir kabın içine soğanı ve sarmısakı doğrayalım. Salçaları, kıymayı  ve baharatları üzerlerine ilave edip bir güzel yoğuralım. Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim, güzelce karıştıralım. Daha sonra sırasıyla domates, maydonoz, nar ekşisi, tuz, sıvıyağ ve limon suyunu ekleyip karıştıralım. Haşladığımız lahana yaprağını istediğimiz boyda bölelim ve sarmaya başlayalım. Sarma işlemi bitince pişireceğimiz tencerenin zeminine lahananın kök kısımlarından yerleştirelim, sarmaları üzerine dizelim. Dizme işlemi bitince Sarmanın üzerine 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 2 dis sarmısak ve sıvıyağ ekleyelim. Üzerine bir ağırlık koyalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım. 45 dakika sonra sarmanın üzerine 1 limon suyu gezdirelim. 5 dakika daha kaynayınca ocaktan alalım, demlenmeye bırakalım. Yanında yoğurt ile sıcak servis yapalım. Afiyet olsun 😊












www.nclturhan.blogspot.com.tr
www.nclturhan.blogspot.com.tr



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder