Hem pratik hem de gerçekten adı gibi çıtır çıtır bir börek. Ben hem pırasalı hem peynirli yaptım ama siz istediğiniz bir malzeme ile yapabilirsiniz.
Malzemeler;
4 adet yufka
100gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı un
İç harcı için;
4-5 sap pırasa
1 orta boy soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı biber salçası
bir tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine arzuya göre çörekotu, susam
Yapılışı;
Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım. Soğanı soyup yıkayalım. Küp küp doğrayıp tavaya koyalım. Yağını ekleyip ocağa alalım, güzelce karıştıralım. Salçasını ilave edelim biraz kavuralım. Pırasaları da ilave edelim, pişirmeye devam edelim. Pırasaların piştiğinden emin olunca tuz ve baharatları ekleyelim ve ocaktan alalım. İnce kıyılmış maydonozu ilave edip karıştıralım.
Ayrı bir tavaya tereyağını koyalım ocakta eritelim. Eriyince üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ ekleyip karıştıralım.
Diğer tarafta yufkamızı tezgaha açalım. Bir fırça yardımıyla yufkamızın yarısını yağlayalım. Yağladığımız bölgeye bir kaç tutam un serpelim ve yufkamızı ortadan ikiye katlayalım. Katladığız kısmı yağlayıp unlayalım. Yufkanın uzun kısmına harcımızı yayalı ve 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde sa ralım. Sardığımız böreği istediğimiz uzunlukta keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Bütün yufkaları sarma işlemi bitince en üstüne kalan yağı sürelim. Arzuya göre çörekotu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺
15 Kasım 2015 Pazar
PRATİK ÇITIR BÖREK (PIRASALI&PEYNİRLİ )
Etiketler:
Çıtır börek
,
ekonomik tarifler
,
peynirli börek
,
pırasalı börek
,
pratik çıtır börek
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder