16 Kasım 2015 Pazartesi

KAYSERİ MANTISI

Malzemeler;

Hamur için:

1 yumurta
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için :

500gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Sos için :

750gr yoğurt
2-3 diş sarmısak
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı;

Öncelikle bir yoğurma kabına yumurtayı kıralım. Üzerine suyu ve tuzu koyalım. Yavaş yavaş unu da  ekleyip yoğurmaya başlayalım. Orta sertlikte bir hamur elde edelim. Nemli bir bezi hamurumuzun üzerine örtelim ve dinlendirelim.

Diğer tarafta bir kabın içine soğanlarımızı ince ince doğrayalım. Kıyma, salça ve tuzunu da ilave edip hepsini yoğuralım.

Hamurumuzu bezelere  ayıralım. Oklava ile çok ince olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamuru küçük küçük kareler şeklinde eşit olarak keselim. Kestiğimiz hamurların ortasına hazırladığımız kıyma harcından taşmayacak şekilde koyalım ve hamuru bohça şeklinde kapatalım. Kapattığımız mantıları unladığımız bir tepsiye koyalım.

Derin bir tencereye 2lt kadar su koyalım ve kaynatalım. Kaynayan suya mantılarımızı bırakalım. Bir miktar sıvıyağ ve tuz koyup haşlayalım. Mantılar 15 dk sonra tencerenin üzerine çıktıklarında pişmiş demektir. Haşlanan mantıları süzüp bir servis tabağına alalım. Üzerine sarmısaklı yoğurt hazırlayıp dökelim.

Bir tavaya tereyağını koyalım ve eritelim. İçine biber salçası ve domates salçasını ekleyelim biraz kavuralım. Ocaktan indirince bu karışıma kuru nane koyalım ve mantının üzerine gezdirelim. Afiyet olsun ☺
Not: Mantıları unladığımız bir fırın tesisine dizip bu şekilde fırınlayabilirsiniz. Daha sonra soğutup buz dolabı poşetine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. 








www.nclturhan.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder