28 Kasım 2015 Cumartesi

ŞAM TATLISI

Malzemeler;

500gr irmik
2 su bardağı yoğurt veya süt
1 su bardağı şeker 
1 küçük çay bardağı un 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı karbonat

Üzerine; 

1 kase soyulmuş tuzsuz fıstık
1 fincan pekmez 

Şerbet için; 

4 su bardağı şeker 
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu 

Yapılışı; 

Öncelikle bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. Şerbetimiz kıvama gelince birkaç damla limon suyu ilave edelim ve ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. 

Bir yoğurma kabına pekmez ve fıstık hariç bütün malzemeleri koyalım. Elimizle veya  bir mikser yardımıyla bir güzel çırpalım. Kek hamurundan
daha katı bir hamur olacaktır. 

22 cm çapındaki alüminyum tepsiyi veya kare borcamı margarin ile yağlayıp unlayalım. Hazırladığımız karışımı tepsiye döküp bir güzel yayalım. 

Bir kaseye pekmezi koyalım. Üzerine 1 yemek kaşığı dolusu su koyup karıştıralım. Elimizi bu karışıma batırıp hamurun üzerine iyice sıvayalım. Bu işlem bitince fıstıkları dizelim ve en az bir saat dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. 

Fırından çıkarınca dilimleyelim ve üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Üzerini kapatalım ve dinlendirelim. Tatlı şerbeti çekince servis yapalım. Afiyet olsun 😊

Not: Tatlının hamurunu bir gece önceden yapıp, buzdolabında dinlendirirsek ve ertesi gün pişirirsek daha güzel bir sonuç alırız. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder