Malzemeler;
Hamur için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için 1 yumurta
İç harcı için;
500gr kıyma
2-3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet biber
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam maydonoz
Pideler pişince üzerine sürmek için sıvıyağ veya margarin
Yapılışı;
Bir tavaya kıymayı koyalım.Üzerine bir fincan kadar su koyalım. Tavanın üstünü kapatalım ve kısık ateşte kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
Suyu iyice kuruyan kıymaya sıvıyağ ilave edelim. Bir süre kavrulunca üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim. Biber salçasını da ilave edip soğanlar pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra küçük küçük doğradığımız biberi ekleyelim, biraz pişince de küçük küçük doğradığımız domatesi ilave edelim. Domates suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edelim ve daha sonra tuzunu, karabiberini ekleyip ocaktan alalım. İnce ince kıyılmış maydonozu ilave edelim soğumaya bırakalım.
Sıra geldi hamurumuzu yapmaya. Bir yoğurma kabına ılık olan süt ve suyu dökelim. Sıvıyağ, şeker ve mayayı da ekleyelim, karıştıralım. 5 dk. bekletelim. Maya köpürünce üzerine azar azar un ve tuzu ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtelim ki üstleri kurumasın.
Bir oklava veya merdane yardımıyla bezeleri çok ince olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamurun tam ortasına hazırladığımız kıyma harcımızdan ekleyelim. Hamuru iki kenarından ortaya doğru bir kayık şeklinde kapatalım. Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi yapalım.
Pideleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tesisine dizelim. 1 yumurtayı çırpalım ve pidelerin üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Pidelerimiz fırından çıkar çıkmaz bir fırça yardımıyla sıvıyağ veya margarin sürelim ve üzerini bir havlu ile örtelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun 😀Not: Bu pidenin içine başka harçlar da hazırlayabilirsiniz. İleriki günlerde tariflerini sizinle paylaşacağım.
25 Kasım 2015 Çarşamba
KIYMALI EV PİDESİ
Etiketler:
hamur işi
,
Kıymalı ev pidesi
,
mayalı tarifler
,
pide
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder