13 Kasım 2015 Cuma

BİBERLİ EKMEK

Aslında bu tarifi Hatay'da,  iç harcını evde hazırlayıp fırınlara gönderirler.Fırınlarda lahmacun şekli verilip odun ateşinde pişirirler. Ben de bu lezzetli tarifi evde kendime göre uyarladım. Emin olun ki lezzeti aynı oldu. Şimdi de sizin de evinizde denemeniz için bu tarifi sizinle paylaşıyorum.

İç Harcı İçin Malzemeler;

2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
250gr lor peyniri
1 yemek kaşığı kekik
1 domates
Yarım demetten az maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Biraz susam ve çörekotu

Hamuru için malzemeler;

1.5 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un  (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı;

Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için bir yoğurma kabına hamurun bütün malzemelerini alalım ve yoğuralım. Yumuşacık bir hamur elde edelim. Hamurumuzu yağlanmış bir fırın tepsisine yayalım.Tepside mayalanmaya bırakalım. Mayalanınca hamurumuzu tam tepsinin ebadında büyütelim.

Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlayalım. Soyup yıkadığımız soğanlarımızı küp küp doğrayalım. Üzerine salçasını ekleyelim ve bir güzel yoğuralım. Daha sonra sırasıyla kekik, lor peyniri, tuz, küçük küçük doğradığımız domatesi, ince kıyılmış m aydonozu  ve yağlarını ekleyip macun kıvamında bir harç elde edelim.

Hazırladığımız harcı tepsiye yaydığımız  hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde döşeyelim. En üste çörekotu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun altı kızarana pişirelim. Dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun ☺









4 yorum :

  1. Kesinlikle denemeye deger, harikasin 😘👍🍴

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ediyorum

      Sil
    2. acaba bunu hazır ekmek hamuruyla yapsak olur mu?

      Sil
    3. Bence olabilir. Denemelisiniz.

      Sil