Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

27 Kasım 2015 Cuma

UN KURABIYESİ

Malzemeler;

250gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 vanilya
1 kabartma tozu
Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı;

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir yoğurma kabına alalım. İçine un hariç bütün malzemeleri ekleyelim. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bezelere ayıralım ve yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 08:24
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: bayatlamayan kurabiye , kolay kurabiye , pastane kurabiyesi , un kurabiyesi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ►  2016 ( 17 )
    • ►  Aralık ( 2 )
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ►  Nisan ( 3 )
    • ►  Şubat ( 4 )
    • ►  Ocak ( 7 )
  • ▼  2015 ( 37 )
    • ►  Aralık ( 10 )
    • ▼  Kasım ( 27 )
      • TAVUKLU RULO MANTI
      • ŞAM TATLISI
      • UN KURABIYESİ
      • TUZLU KURABİYE
      • KIYMALI EV PİDESİ
      • KADAYIFLI MUHALLEBİ
      • SİBEL'İN FAVORİ BÖREĞİ
      • MERCIMEKLİ KÖFTE
      • KAYSERİ MANTISI
      • FIRINDA PIRASALI MÜCVER
      • PRATİK ÇITIR BÖREK (PIRASALI&PEYNİRLİ )
      • BİBERLİ EKMEK
      • KUŞ ÜZÜMLÜ YAPRAK SARMASI
      • MERCİMEK ÇORBASI
      • DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
      • KOLAY TRUFF
      • FINDIKLI KURABİYE
      • TAHİNLİ KURABİYE
      • KIYMALI LAHANA SARMASI
      • ELMALI TIRTIL KURABİYE
      • TEPSİ ORUĞU
      • TAVADA PİZZA
      • ZEYTİNYAĞLI PIRASA
      • YUMURTALI ISPANAK
      • KARAKUŞ TATLISI
      • ŞİŞ BÖREK (YÜKSÜK ÇORBASI )
      • Fellah Köftesi
Blogger tarafından desteklenmektedir.