19 Kasım 2015 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Malzemeler;

1. Aşama için;


250gr yaş kadayıf

100gr margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

2. Aşama için;


1 lt süt

125gr margarin
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
1 parça damlasakızı
1 paket sade toz kremşanti

Yapılışı;


Büyük bir tavaya yağı koyalım ve ocakta eritelim. Kadayıfı ufalayalım, yağın üzerine ilave edip orta ateşte pembeleşene kadar pişirelim. Pembeleşince üzerine şekeri ilave edelim ve pişirmeye devam edelim. Kadayıf altın rengini alınca ocaktan alalım. Üzerine cevizi ilave edelim, soğuyana kadar ara sıra karıştıralım.


Diğer tarafta bir tencereye margarin, un ve nişastayı koyalım. Un kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü ilave edip hızlı hızlı karıştıralım. Un sütün içinde dağılınca şekeri ve damlasakızını ilave edelim. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim. Göz göz olunca ocaktan alalım. Kabuk tutmaması için bir süre daha karıştıralım. İlk sıcaklığı çıkınca içine toz kremşantiyi ekleyelim ve mikser ile çok iyi çırpalım.


Dikdörtgen bir borcama kadayıfın yarısını yayalım. Sonra muhallebinin tamamını kadayıfın üzerine dikkatli bir şekilde dökelim ve yayalım.En üste de kalan kadayıfı eşit olarak serpelim ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim, dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun ☺

Not:Tatlınızı arzu ederseniz fincan veya kuplara hazırlayıp servis edebilirsiniz.



























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder