FELLAH KÖFTESİ Köfte Malzemeleri: 2 su bardağı ince bulgur, 1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı fesleğen, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber
Sos malzemeleri: 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3-4 domates, 3-4 diş sarmısak, 2 çay kaşığı tuz, bir tutam maydonoz, üzerine gezdirmek için 1 fincan zeytinyağı
Koftenin yapılışı : ince bulgurun üzerine bütün köfte malzemeleri eklenir ve azar azar su eklenerek yoğrulur. Kolay şekil alabilecek kıvama gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Köftemiz kıvama gelince fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarliyoruz. Yuvarladigimiz köftelerin üzerine işaret parmağımızla bastiriyoruz. Yuvarlama işi bitince bir tencereye yaklaşık 2 lt su koyup kaynatiyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kofteleri kaynayan suya birakiyoruz. Kofteler başlanırken domates sosumuzu hazirlayabiliriz.
Domates sosu yapılışı: 1 çay bardağı sıvıyağ bir tavaya dökelim. Üzerine salçaları ekleyip çok az kavuralım. Domatesleri soyalım ve küp küp dograyalim. Tavadaki salcalarin üzerine ekleyip pişirelim. Domatesler biraz diri kalsin. Ocağın altını kapatıp domateslerin üzerine ezilmiş sarimsaklari ve tuzunu ekleyelim.
Bu arada haşlanmış olan kofteleri süzelim domates sosu ile karistiralim. Üzerine ince kıyılmış maydonoz ve zeytinyağını ekleyelim. Isterseniz sıcak isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ☺
3 Kasım 2015 Salı
Fellah Köftesi
Etiketler:
bulgurlu kofteler
,
fellah köftesi
,
yöresel yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder