Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

16 Aralık 2015 Çarşamba

TAHİNLİ KEK




Malzemeler;

3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2.5 su bardağı un

Yapılışı;

Yumurtaları derin bir çırpma kabına kıralım. Üzerine şekeri ilave edelim ve kuvvetli bir şekilde çırpalım. Şeker eriyince sıvıyağ ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Sonra süt, tahin ve cevizi ilave edip karıştıralım. Un, kabartma tozu, vanilyayı ve tarçını eleyerek bu karışıma ekleyelim. Boza kıvamında bir hamur elde edelim.

Kek kalıbını margarin ile yağlayalım ve unlayalım. Kek hamurunu kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20-25 dk fırın kapağını açmadan pişirelim. Daha sonra bir kürdan veya bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Tam piştiginden emin olunca fırından çıkaralım ve soğuyunca kalıptan çıkaralım. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun 😊





www.nclturhan.blogspot.com.tr
Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 13:08
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: hamurişi , kalıpta kek , Tahinli kek , tahinli-cevizli kek

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ►  2016 ( 17 )
    • ►  Aralık ( 2 )
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ►  Nisan ( 3 )
    • ►  Şubat ( 4 )
    • ►  Ocak ( 7 )
  • ▼  2015 ( 37 )
    • ▼  Aralık ( 10 )
      • ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI (HATAY USULÜ)
      • TIRTIL POĞAÇA (PATATESLİ )
      • AÇMA
      • PRATİK TAVA BÖREĞİ
      • HATAY USULÜ KISIR ( İÇ )
      • TAHİNLİ KEK
      • PATATES MANTISI
      • KOZALAK MANTI
      • HAVUÇLU KEK
      • MAYASIZ KOLAY POĞAÇA
    • ►  Kasım ( 27 )
Blogger tarafından desteklenmektedir.