3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2.5 su bardağı un
Yapılışı;
Yumurtaları derin bir çırpma kabına kıralım. Üzerine şekeri ilave edelim ve kuvvetli bir şekilde çırpalım. Şeker eriyince sıvıyağ ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Sonra süt, tahin ve cevizi ilave edip karıştıralım. Un, kabartma tozu, vanilyayı ve tarçını eleyerek bu karışıma ekleyelim. Boza kıvamında bir hamur elde edelim.
Kek kalıbını margarin ile yağlayalım ve unlayalım. Kek hamurunu kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20-25 dk fırın kapağını açmadan pişirelim. Daha sonra bir kürdan veya bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Tam piştiginden emin olunca fırından çıkaralım ve soğuyunca kalıptan çıkaralım. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun 😊
www.nclturhan.blogspot.com.tr
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder