Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

28 Aralık 2015 Pazartesi

AÇMA




Malzemeler; 

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su 
1 paket maya
1 yumurta  (akı içine, sarısı üstüne )
1 çay bardağı sıvıyağ 
3 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 
100gr margarin veya tereyağı 
Çörekotu
Susam

Yapılışı; 

Süt, su, sıvıyağ, yumurta akı, şeker ve mayayı bir kabın içinde karıştıralım. Azar azar unu ilave edelim. Un ile beraber tuzu da ilave edelim. Yumuşacık bir hamur elde edelim. 100gr margarini eritelim ve yoğurduğumuz hamurun üzerine ilave edip yağı çekene kadar yoğuralım. Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelere ayırdığımız hamura uzun uzun çubuk şekli verelim. Bu şekilde 5 dk. dinlendirelim. Daha sonra hamura resimdeki gibi şekil verip yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörekotu ve susam serpelim. 15-20 dk tepside mayalanması için bekleyelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 




www.nclturhan.blogspot.com.tr




Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 12:42
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: Açma , beş çayı , hamurişi , kahvaltılık tarifler , mayalı açma , mayalı simit , poğaça

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ►  2016 ( 17 )
    • ►  Aralık ( 2 )
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ►  Nisan ( 3 )
    • ►  Şubat ( 4 )
    • ►  Ocak ( 7 )
  • ▼  2015 ( 37 )
    • ▼  Aralık ( 10 )
      • ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI (HATAY USULÜ)
      • TIRTIL POĞAÇA (PATATESLİ )
      • AÇMA
      • PRATİK TAVA BÖREĞİ
      • HATAY USULÜ KISIR ( İÇ )
      • TAHİNLİ KEK
      • PATATES MANTISI
      • KOZALAK MANTI
      • HAVUÇLU KEK
      • MAYASIZ KOLAY POĞAÇA
    • ►  Kasım ( 27 )
Blogger tarafından desteklenmektedir.