2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 bağ yeşil soğan
2 bağ maydonoz
Yarım bağ yeşil nane
Bir kaç yaprak marul
1 domates
1 limon suyu
Yeteri kadar zeytinyağı
Yapılışı;
Bulguru bir yoğurma kabına alalım. Üzerine sadece nemlenecek kadar sıcak su gezdirelim. Şişmesi için üzerini kapatalım.
Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, marul ve yeşil naneyi bir güzel ayıklayıp yıkayalım. Suları süzülünce ince ince doğrayalım.
Bulgurun yumuşamış olduğundan emin olunca üzerine salçaları, kuru nane, tuz, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip çok iyi bir şekilde yoğuralım. İyice özleşince ince ince doğradığımız yeşillikleri ilave edelim ve harmanlayalım. Yeteri kadar zeytinyağı ilave edip karıştıralım. Domatesi de küp küp doğrayıp ekleyelim ve karıştıralım.
Not: Yeşillikleri karıştırırken ezilmemelerine dikkat edelim. Zeytinyağını kısır parlak görünene kadar ilave edelim. Ekşi ve tuzunu damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.Ben marulu içine doğramayı tercih ettim. Siz yanına koyabilirsiniz. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder