4 Aralık 2015 Cuma

KOZALAK MANTI

Malzemeler;

2 veya 3 yufka
250gr kıyma
1 fincan sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydonoz
1 kase yoğurt
1 diş sarmısak
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;

Yufkaları resimlerdeki gibi 3 kere katlayalım.  Katladığımız yufkayı ortadan ikiye bölelim. Böldüğümüz her parçayı tekrar ortadan ikiye bölelim. Her parçayı sigara böreği gibi boş olarak saralım. Uç kısmını su ile yapıştıralım. Sarma işlemi bitince kızartma tavasına sıvıyağ ekleyelim ve sardığımız yufkaları kızartalım.

Bir tavaya kıymayı koyalım. Üzerine bir fincan kadar su koyalım ve üzerini kapatalım. Kıymanın suyu kuruyunca sıvıyağ ekleyelim ve biraz kavuralım. Soyup yıkadığımız soğanı küp küp doğrayıp kıymanın üzerine ilave edelim ve pişirelim. Salçaları ilave edelim, bir süre daha kavuralım. Tuz ve karabiberini ilave edip ocaktan alalım. İnce ince kıyılmış maydonoz ilave edelim, karıştıralım.

Servis tabağına  kızarttığımız yufkaları dizelim. Üzerine bir kasede hazırladığımız sarımsaklı yoğurt gezdirelim. En üste kıymayı koyalım ve servis edelim. Afiyet olsun ☺

Not: Yufkaları bir pipet yardımıyla da sarabilirsiniz. Dilerseniz ölçü miktarını iki katına çıkarabilirsiniz.

















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder