2 adet yufka
250gr beyaz peynir
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvıyağ
Yapılışı;
Bir kap içine yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim ve çırpalım.
Tavayı yağlayıp bir adet yufkayı tavaya kenar kısımları dışarı taşacak şekilde döşeyelim. Üzerine hazırladığımız sostan yeteri kadar sürelim.Diğer yufkayı ikiye bölelim. Tavanın ortasına eşit olarak yayalım. Üzerine bir miktar sos sürelim ve ezdiğimiz peyniri bir güzel yayalım. Diğer yarım yufkayı peynirin üzeri kapanacak şekilde döşeyelim ve tekrar sos sürelim. Tavanın dışına taşmış olan yufkayı ortaya doğru kapatalım. Üzerini yağlayıp tavayı ocağa alalım. Orta hararetli ocakta alt-üst ederek kızarana kadar pişirelim. Her alt-üst ettiğimizde tavayı yağlamayı unutmayalım.
Not:Aynı malzemelerle, aynı tarifle bu böreği küçük muffin kaplarında da yapabilirsiniz. Tek fark fırında pişirecek olmanız. Ben bu tarifte peynir kullandım. Siz istediğiniz bir malzeme ile yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder