6 Aralık 2015 Pazar

PATATES MANTISI

Malzemeler; 

1. Aşama:


4-5 patates

1 tatlı kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı tozbiber
Bir tutam maydonoz 

2. Aşama :


200gr kıyma 

1 adet soğan
1 fincan sıvıyağ 
1 çay kaşığı biber salçası 
1 çay kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
Bir tutam maydonoz 

1 kase yoğurt 

1 diş sarmısak 

1 yemek kaşığı tereyağı 

1 çay kaşığı pul biber 

Yapılışı :


Kıymayı bir tavaya koyalım. Üzerine bir fincan kadar su koyalım ve üzerini kapatalım. Kıyma suyunu çekince üzerine sıvıyağ ekleyelim ve kavuralım. Soyup yıkadığımız soğanı küp küp doğrayıp kıymanın üzerine ilave edelim. Bir süre daha karıştıralım. Sonra salçalarını ilave edelim. Biraz daha karıştırıp tuz ve karabiberini ilave edelim. İnce ince kıyılmış maydonoz ilave edip ocaktan alalım. 


Patatesleri bir güzel yıkayıp haşlayalım. Haşlanan patatesleri soyalım ve rendeleyelim. Üzerine tuz, karabiber, tereyağı, tozbiber ve maydanoz ilave edip yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım. Elimizle çanak şekli verelim. 


Çanakların içine yeteri kadar kıyma dolduralım. Kıymanın üzerine bir kasede hazırladığımız sarmısaklı yoğurt ilave edelim. Bir tavaya tereyağını koyalım. Eriyince üzerine pul biber koyalım. Yağ kızınca ocaktan alalım ve yoğurtlu çanakların üzerine gezdirelim. Servis edebiliriz. Afiyet olsun ☺















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder