3 Aralık 2015 Perşembe

HAVUÇLU KEK


Malzemeler;

1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 adet havuç (rendelenmiş )
Yarım limon suyu
Bir avuç kadar dövülmüş ceviz
2. 5 çay bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Susam

Yapılışı;

Yumurta ve şekeri derin bir kap içine alalım. Şeker eriyene kadar bir güzel çırpalım. Sonra sıvıyağ ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.Süt, limon suyu  ve rendelenmiş havucu ilave edip karıştıralım.Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını elekte eleyerek bu karışıma ekleyelim. Boza kıvamında bir hamur elde edelim.

En küçük boy kare borcamı margarin ile yağlayıp unlayalım. Kek hamurunu borcama dökelim ve üzerine susam serpelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ilk 20 dk fırın kapağını açmadan pişirelim. 20 dk sonra kontrol edip üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun ☺

Not: Ölçü miktarını iki katına çıkarabilirsiniz. Kekinize kuru üzüm de ilave edebilirsiniz. Boza kıvamında olmadıysa bir miktar daha un ilave edebilirsiniz. Borcam yerine küçük kek kağıtlarına da koyup pişirebilirsiniz.




www.nclturhan.blogspot.com.tr



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder