Malzemeler;
6 parça kemikli tavuk eti
2-3 adet patates
2 adet kuru soğan
2 adet biber
2 adet domates
3-4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 fincan sıvıyağ
2 su bardağı su
Yapılışı;
Tavuk parçalarını yıkayıp pişireceğimiz fırın tepsisine koyalım. Patates, soğan ve domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp tepsiye ekleyelim. Biberleri de iki parmak kalınlığında doğrayalım. Sarımsakları ikiye bölüp ilave edelim. Daha sonra geriye kalan bütün malzemeleri ilave edip hepsini aynı tepsi içerisinde bir güzel karıştıralım. Suyu da ilave edip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak nar gibi kızarana kadar pişirelim. Piştiğinden emin olunca fırını kapatalım ve 15 dakika kadar fırın içinde dinlenmesi için bekleyelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
3 Ocak 2016 Pazar
FIRINDA PATATESLİ TAVUK
Etiketler:
fırın yemekleri
,
Fırında patatesli tavuk
,
salçalı tavuk
,
sebzeli tavuk
,
tavuk yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder