Malzemeler;
200gr yaş kadayıf
80gr bitter çikolata
Yapılışı;
Kadayıfı tavaya koyup, ocakta kıtırlaşana kadar pişirelim.
Bir tencereye su koyup kaynatalım. Bitter çikolatayı bir cezveye koyup kaynayan suya batıralım ve içine su kaçırmadan erimesini bekleyelim. ( Bu işleme benmari usülü diyoruz. ) Eriyen çikolatayı kadayıfın üzerine dökelim ve iyice karıştıralım.
İyice karışınca bir fincanın içine bastırarak dolduralım ve fincanı ters çevirelim.1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. İstediğimiz bir malzeme ile (fındık, yeşil fıstık, ceviz, hindistan cevizi vs.) süsleyerek servis edelim.
Not: Bu tarifi ve resimlerini benimle paylaşan arkadaşım Nuriye Dormin' e çok teşekkür ediyorum.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder