Malzemeler;
2 bağ ıspanak
3-4 adet kuru soğan (büyüklüğüne göre)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe göre)
Bir tutam maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet yufka
Sos için malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Çörekotu
Susam
Yapılışı;
Ispanağı güzelce ayıklayıp, yıkayalım ve doğrayalım. (Böreğimizde ıspanağı çiğ olarak kullanacağız.)
Soğanları yıkayıp küp küp doğrayalım. Soğanlara bir yemek kaşığı biber salçası ile ovarak öldürelim. Ispanak,maydanoz,sıvıyağ ve baharatlarını da ilave edip hepsini harmanlayalım.
Fırın tepsisini yağlayalım. Bir yufkayı tepsiye döşeyelim. Bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sos sürelim. Bir yufka daha açalım, bir miktar sos sürelim ve bir yufka daha açalım sos sürelim (altta üç kat yufka olacak). Ispanak harcımızı yufkanın üzerine döşeyelim. Üzerini yufka ile kapatıp sos sürelim ve son kat yufka ile bu işlemi bitirelim.
Kalan sosumuzu böreğimizin üst kısmına güzelce sürelim ve böreğimizi dilimleyelim. Üzerine çörekotu ve susam serpil, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
28 Ocak 2016 Perşembe
ISPANAKLI BÖREK
Etiketler:
hamurişi
,
Ispanak böreği
,
kolay ıspanaklı börek
,
yufka böreği
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder