Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

14 Ocak 2016 Perşembe

TEPSİ KEBABI


Malzemeler;

500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
3 diş sarmısak
Bir tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Üzerine;

2 domates
2 biber
2 patates

Sos için;

1 tatlı kaşığı domates salçası
1 fincan sıvıyağ
1 kase su

Yapılışı;

Dikdörtgen borcam içine kıymayı koyalım. Üzerine soğan, biber, maydonoz ve sarımsağı robotta incecik kıyıp ilave edelim. Tuz ve baharatlarını da ilave edip bir güzel yoğuralım. İçinde yoğurduğumuz borcama elimizle bastırarak döşeyelim.

Bir kaseye domates salçası, sıvıyağ ve suyu koyup çırpalım. Tepsiye döşediğimiz kıymanın üzerine dökelim.

Domates, biber ve patatesi elma dilimi şeklinde doğrayıp tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.





















Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 12:51
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: ana yemek , fırında köfte , kıyma tava , sini kebabı , Tepsi kebabı , tepside köfte

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ▼  2016 ( 17 )
    • ►  Aralık ( 2 )
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ►  Nisan ( 3 )
    • ►  Şubat ( 4 )
    • ▼  Ocak ( 7 )
      • PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
      • ISPANAKLI BÖREK
      • KİRPİ ÇİKOLATA
      • KURABİYE CANAVARI CUPCAKE
      • TEPSİ KEBABI
      • DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
      • FIRINDA PATATESLİ TAVUK
  • ►  2015 ( 37 )
    • ►  Aralık ( 10 )
    • ►  Kasım ( 27 )
Blogger tarafından desteklenmektedir.