Malzemeler;
125gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için damla çikolata
Yapılışı;
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alalım ve bir güzel karıştıralım. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip sert olmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bir streç film veya buzdolabı poşetinin üzerinde avucunuzun içi ile açalım. İstediğimiz bir kalıp ile şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerine damla çikolataları dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında sadece altı pembeleşene kadar pişirelim. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Kurabiyeleri pişirirken sık sık kontrol edelim ki birden kızarmasınlar. Çünkü çok çabuk pişiyorlar.
4 Ocak 2016 Pazartesi
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
Etiketler:
butik kurabiye
,
Damla çikolatalı kurabiye
,
hamurişi
,
konsept kurabiye
,
kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder