Malzemeler;
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, kimyon, toz biber
Lavaş Ekmeği
Yapılışı;
Tavuk göğüs etini küp küp zar büyüklüğünde doğrayalım. Tavaya koyup bir miktar su ilave ederek ocakta, tavuklar suyunu çekene kadar pişirelim. 1 çay bardağı sıvıyağ ekleyelim ve bir güzel kavuralım. Bir adet domatesin kabuğunu soyalım ve tavaya ilave edelim. Domatesler eriyene kadar pişirelim. Tuz ve baharatlarını da ilave edip ocaktan alalım.
Soğanları ve domatesi küp küp doğrayalım, maydonozu ince ince kıyalım ve ayrı ayrı kaselere koyalım.
Lavaşı açıp üzerine bir miktar tavuk, bir miktar soğan, domates ve maydonoz ilave edelim.Arzuya göre üzerine tekrar baharat serpip dürüm şeklinde saralım. Afiyet olsun.
Not:Tarifini benimle paylaşan arkadaşım Nuriye Özkan Dormin' e çok teşekkür ediyorum 😊
7 Şubat 2016 Pazar
TAVUKLU TANTUNİ
Etiketler:
lavaş dürüm
,
mersin tantuni
,
tavuklu dürüm
,
Tavuklu tantuni
,
tavuklu tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder