Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

21 Şubat 2016 Pazar

FIRINDA BALIK

Malzemeler :

3 adet balık

4-5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
1 fincan sıvıyağ

Yapılışı :


Balıkları güzelce ayıklayıp yıkayalım ve süzgeçe alalım. 1 tatlı kaşığı tuz serpelim ve tuzlayalım.


Balıkları pişireceğimiz fırın tepsisine sarımsakları koyup ezelim. Üzerine bütün malzemeleri de ilave edip, macun kıvamında bir harç elde edelim. Balıkların içine ve dışına güzelce sürelim. En az bir saat bu şekilde soslu olarak dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Not: Ben balık olarak levrek kullandım. Siz aynı tarifi başka bir tür balık ile yapabilirsiniz.













www.nclturhan.blogspot.com.tr

Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 12:37
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: Fırında balık , fırında levrek , kekikli balık , soslu balık

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ▼  2016 ( 17 )
    • ►  Aralık ( 2 )
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ►  Nisan ( 3 )
    • ▼  Şubat ( 4 )
      • ISPANAKLI FELLAH KÖFTESİ
      • FIRINDA BALIK
      • PATATESLİ EV PİDESİ
      • TAVUKLU TANTUNİ
    • ►  Ocak ( 7 )
  • ►  2015 ( 37 )
    • ►  Aralık ( 10 )
    • ►  Kasım ( 27 )
Blogger tarafından desteklenmektedir.