Malzemeler :
3 adet balık
4-5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
1 fincan sıvıyağ
Yapılışı :
Balıkları güzelce ayıklayıp yıkayalım ve süzgeçe alalım. 1 tatlı kaşığı tuz serpelim ve tuzlayalım.
Balıkları pişireceğimiz fırın tepsisine sarımsakları koyup ezelim. Üzerine bütün malzemeleri de ilave edip, macun kıvamında bir harç elde edelim. Balıkların içine ve dışına güzelce sürelim. En az bir saat bu şekilde soslu olarak dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Ben balık olarak levrek kullandım. Siz aynı tarifi başka bir tür balık ile yapabilirsiniz.
21 Şubat 2016 Pazar
FIRINDA BALIK
Etiketler:
Fırında balık
,
fırında levrek
,
kekikli balık
,
soslu balık
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder