Hamur için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için zeytinyağı
İç harcı için;
3-4 adet haşlanmış patates
1-2 adet kuru soğan
1 fincan sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydonoz
Yapılışı;
Bir tava veya tencereye soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım. Üzerine sıvıyağ ilave edip kavuralım. Salça ve tuzunu ilave edip salça kokusu çıkınca haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ilave edelim. İyice karışınca ocaktan alalım ve üzerine baharatlarını ve maydonoz ilave edelim, soğumaya bırakalım.
Derin bir yoğurma kabına süt, su, sıvıyağ, şeker ve mayayı koyup beş dakika kadar bekletelim. Un ve tuzu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım ve üzerine kurumasınlar diye nemli bir bez örtelim.
Bezeleri merdane veya oklava yardımıyla un serperek çok ince olmayacak şekilde açalım. Orta kısmına patatesli harçtan yeteri kadar koyup, resimdeki gibi kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Malzemeler bitene kadar bu işleme devam edelim.
Pidelerimizin şekil verme işlemi bitince 185 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim. Pişen pidelerimize sıcakken fırça yardımıyla zeytinyağı veya tereyağı sürelim ve içine havlu kağıt serdiğimiz kapaklı bir kap içinde bekletelim. Bu işlemi pidelerimiz yumuşak olsun diye yapıyoruz. Çıtır çıtır kalmalarını istiyorsanız tepside bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Daha önce bloğumda bu tarifin kıymalısını da paylaşmıştım. Aynı tarifi ıspanaklı ve peynirli de deneyebilirsiniz.
www.nclturhan.blogspot.com.tr
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder