26 Nisan 2017 Çarşamba

KEK KALIBINDA BÖREK

Malzemeler;

3 adet yufka

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz
Çörekotu ve susam

İç Harç İçin;

2 bağ ıspanak
2 adet soğan
1 adet havuç
Bir tutam maydanoz
1 fincan sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı biber saçları
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı;

Öncelikle iç harcı hazırlayalım.Ispanağı yıkayıp doğrayalım. Üzerine kaynar su döküp süzelim. Fazla suyunu sıkalım. Bir tavaya soğanları küp küp doğrayalım. Sıvıyağ ekleyip biraz kavuralım. Havucu rendeleyip ilave edelim.Salçayı ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim. Ispanağı da ekleyip çok az daha pişirelim ve ocağın altını kapatalım. Ince ince kıydığımız maydanoz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakalım.

Bir kap içerisine sos için gerekli bütün malzemeleri ilave edelim ve bir güzel çırpalım. Kek kalıbımızı margarin ile yağlayalım.Kalıbın dibine susam ve çörekotu serpelim. Bir adet yufkayı kalıba döşeyelim. Yufka üzerine sos sürelim.Geriye kalan yufkaları parçalara ayıralım. Sırasıyla yufka, sos, harç olacak şekilde döşeyelim.En üste kalan sosu döküp susam ve çörekotu serpelim.En az 1 saat bu şekilde dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirip kalıbı ters çevirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Not: Hazırladığımız böreği bir gece önceden buzdolabında dinlendirip pişirirsek daha iyi bir sonuç elde ederiz.















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder