18 Haziran 2017 Pazar
SADRAZAM KAYIĞI
5 adet orta boy kabak
250gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Bir fiske karabiber
Üzeri için;
200gr kaşar peyniri
Kabakları fırına verirken;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Öncelikle kabakların üzerini sıyıralım ve uzunlamasına ikiye bölelim. Yayvan bir tencerede su ilave edip kabakları yumuşayana kadar haşlayalım (yaklaşık 10 dk). Haşlanmış kabakların çekirdekli iç kısmını bir kaşık yardımıyla çıkaralım.Kayık şekli verdiğimiz kabakları fırın tepsisine dizelim.
Diğer yandan kıymayı bir tavaya koyalım. Üzerine çok az su ilave edelim. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. 1 kaşık tereyağı ile 1 kaşık sıvıyağ ekleyelim ve kıymayı kavuralım. Küp küp doğranmış soğan ve kırmızı biberi de ilave edelim. Soğanlar renk değiştirince biber salçası ilave edelim. Biraz daha pişirelim ve küp küp doğranmış domatesleri de ilave edelim. Domatesler suyunu salıp çekince tuz, karabiber ve pul biber ilave edelim, kıymamızı ocaktan alalım. Hazırladığımız kıymayı kabakların içine dolduralım.
Beşamel sos için küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı un ekleyelim. Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirelim. 1 su bardağı soğuk sütü ilave edelim ve çırpma teli ile kaynayana kadar karıştıralım. (Unun topaklanmamasına dikkat edelim) Muhallebi kıvamına gelince tuz ve çok az karabiber ilave edelim ve ocaktan alalım. Hazırladığımız beşamel sosu kıymanın üzerine ilave edelim. Beşamel sos üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
Bir kaseye 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı su ve tuz ilave edip çırpalım,kabakların altına sos olarak ilave edelim.Hazırladığımız yemeği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Kabaklardan çıkardığımız iç kısmına yoğurt, sarımsak ve dereotu ilave ederek nefis bir salata hazırlayabilirsiniz!
Etiketler:
beşamel soslu tarifler
,
kabak yemeği
,
kıymalı kabak
,
sadrazam kayığı
,
sultan sandalı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder