Malzemeler;
3 adet ayva
6 kahve fincanı şeker
1 su bardağı su
1çubuk tarçın
8-10 adet karanfil
Ayvanın çekirdekleri
Arzuya göre kızılcık şekeri
Süslemek için;
Kaymak veya Kremşanti
Ceviz, Fındık veya Toz Fıstık
Yapılışı:
Güzelce yıkayıp soyduğumuz ayvaları ortadan ikiye bölelim. Çekirdekli göbek kısmını oyup çıkaralım. Geniş bir tencereye önce ayva kabuklarını ve çekirdeklerini koyalım. Sonrada ayvaları resimdeki gibi dizelim. Her bir yarım ayvaya bir fincan şeker koyalım. Bir bardak su, tarçın ve karanfilleri de ilave edelim. Arzuya göre bir kibrit kutusu büyüklüğünde kızılcık şekeri de ilave edelim. Tencerenin üzerini kapatıp, ocağın en kısık ateşinde üzerini hiç açmadan bir saat pişirelim. Bir saat sonra kontrol edelim, ayvalar halâ sert ise tersine çevirip 10-15 dk daha bu şekilde pişirelim. Piştiğinden emin olunca soğutalım.
Servis ederken ayvanın üzerine jel kıvamı alan sosundan da koyalım. Sonra dilediğimiz bir malzeme ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
24 Şubat 2017 Cuma
AYVA TATLISI
Etiketler:
Ayva tatlısı
,
beş çayı tarifleri
,
hafif tatlılar
,
meyve tatlısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder