29 Nisan 2016 Cuma

KIBRIS TATLISI

Malzemeler:

Kek için;
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Muhallebi için;
1 lt süt
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti

Yapılışı;
Öncelikle şerbetimizi kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

Kek için gerekli sıvı malzemeleri, bir kabın içinde çırpalım. Sonra diğer kuru malzemeleri ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.Hazırlanan kek hamurunu yağlayıp unladığımız tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak pişirelim. Fırından çıkardığımız kekinüzerine soğuk olan şerbeti dökelim.

Diğer tarafta muhallebi için gerekli bütün malzemeleri, kremşanti hariç bir tencereye alalım ve karıştıralım. Ocakta yoğun bir kıvam alana kadar, durmadan karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alalım.  İlk sıcaklığı çıkınca üzerine toz halindeki kremşantiyi ilave edelim. Bir mikser yardımıyla iyice çırpalım. kekin üzerine dökelim. Buzdolabında dinlendirelim ve istediğimiz bir malzeme ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.

























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder