Malzemeler
Hamur için;
1 yumurta
250 gr tereyağı
3 fincan pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Krema için;
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
Yapılışı;
Pudingi pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Hamur için gerekli malzemeleri bir yoğurma kabına alalım ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, tost makinesinin taban kısmında açalım. Hamurun tam ortasına bir tatlı kaşığı kadar puding koyup tırtıl şekli verelim. Yağlı tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak, pembeleşene kadar pişirelim. Soğuğunda üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Dolgu malzemesi olarak, farklı bir çeşit puding kullanabilirsiniz.
Tarifini benimle paylaşan arkadaşım Özlem' e çok teşekkür ediyorum.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder