Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

9 Nisan 2016 Cumartesi

DOLGULU TIRTIL KURABİYE

Malzemeler

Hamur için;

1 yumurta
250 gr tereyağı
3 fincan pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya

Krema için;

1 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding

Yapılışı;

Pudingi pişirelim ve soğumaya bırakalım. 

Hamur için gerekli malzemeleri bir yoğurma kabına alalım ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp,  tost makinesinin taban kısmında açalım. Hamurun tam ortasına bir tatlı kaşığı kadar puding koyup tırtıl şekli verelim. Yağlı tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak, pembeleşene kadar pişirelim. Soğuğunda üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun. 

Not: Dolgu malzemesi olarak,  farklı bir çeşit puding kullanabilirsiniz. 

Tarifini benimle paylaşan arkadaşım Özlem' e çok teşekkür ediyorum. 






www.nclturhan.blogspot.com.tr

Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 01:17
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: beş çayı tarifleri , çikolatalı pudingli kurabiye , Dolgulu tırtıl kurabiye , hamurişi , kurabiye

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ▼  2016 ( 17 )
    • ►  Aralık ( 2 )
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ▼  Nisan ( 3 )
      • KIBRIS TATLISI
      • ÇİLEKLİ PRATİK CHEESCAKE
      • DOLGULU TIRTIL KURABİYE
    • ►  Şubat ( 4 )
    • ►  Ocak ( 7 )
  • ►  2015 ( 37 )
    • ►  Aralık ( 10 )
    • ►  Kasım ( 27 )
Blogger tarafından desteklenmektedir.