Necla'nın Lezzet Adresi

Necla'nın Lezzet Adresi

3 Aralık 2016 Cumartesi

HAMSİ ŞİŞ

Malzemeler:

1 kg hamsi
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı ayçiçek yağı
Çöp Şiş

Yapılışı:

Hamsiyi kılçığını almadan ayıklayalım. Güzelce yıkayıp bir süzgeçte süzülmeye bırakalım . Bir tatlı kaşığı tuz ilave edelim ve karıştıralım. Hamsileri tam göbek kısmından,  hepsi aynı yöne bakacak şekilde çöp şişlere dizelim.

Bir tepsiye mısır ununu serpelim. Hamsilerin her tarafını una bulayıp fazla unu silkeleyelim.

Genişçe bir tavaya yağı döküp ocağın altını orta hararete getirelim. Yağ kızınca hamsileri tavaya alıp arkalı önlü kızartalım. Pişen hamsileri havlu kağıt koyduğumuz bir tabağa alalım. Yanında salata ile sıcak sıcak servis yapalım . Afiyet olsun .

Not: Tavada pişirmek istemezseniz, aynı tarifi yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizerek, fırınınızın ızgara bölümünde kızarana kadar pişirebilirsiniz. 














Gönderen nclturhan@gmail.com zaman: 12:01
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! X'te paylaş Facebook'ta Paylaş Pinterest'te Paylaş
Etiketler: balık tarifi , Hamsi Şiş , hamsi tava , mısır unlu hamsi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları ( Atom )

Blog Arşivi

  • ►  2017 ( 3 )
    • ►  Haziran ( 1 )
    • ►  Nisan ( 1 )
    • ►  Şubat ( 1 )
  • ▼  2016 ( 17 )
    • ▼  Aralık ( 2 )
      • SIKMA
      • HAMSİ ŞİŞ
    • ►  Ekim ( 1 )
    • ►  Nisan ( 3 )
    • ►  Şubat ( 4 )
    • ►  Ocak ( 7 )
  • ►  2015 ( 37 )
    • ►  Aralık ( 10 )
    • ►  Kasım ( 27 )
Blogger tarafından desteklenmektedir.